06_Kesakuu_4619_kuvaStudioLindell

Ajankohtaista

Kiinnitä kesällä huomiota haavojen hoitoon ja elintarvikkeiden kylmäketjuun

Kesä on puuhailun aikaa ja harva välttyy haavoilta. Lämmin ja kostea ilma saa haavat tulehtumaan helpommin ja elintarvikkeet pilaantumaan nopeammin. Lämmin ja kostea ympäristö on ihanteellinen erilaisten bakteerien lisääntymiselle. Pieniä pinnallisia haavoja lukuun ottamatta kaikki haavat vaativat lääkärin hoitoa muutaman tunnin kuluessa.
Haavojen hoidon lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota ruokien säilytykseen. Huoneenlämpöön tai auringonvaloon jätetyssä kypsässä ruoassa bakteerimäärät voivat kasvaa lyhyessä ajassa vaaralliselle tasolle, jolloin ruokamyrkytyksen riski kasvaa huomattavasti. Huonosti kypsennetyn kana- tai liharuoan lisäksi ruokamyrkytyksen voi saada esimerkiksi useita tunteja lämpimässä säilytetystä salaatista tai maitopohjaisesta ruoka-aineesta.

Muistathan siis hyvän hygienian kesällä haavojen hoidossa ja kylmäketjun tärkeyden elintarvikkeiden kanssa.